Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Потенциометъра за ляво/дясно е заминал вероятно,затова няма 5-а и задна
    Задна предавка има.
    Кой потенциометър е за лява/дясно този под абс-а или този който е отдолу на робота ?
    Last edited by boyracer; d.m.y г., 18:53.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от boyracer Покажи съобщение
      Задна предавка има.
      Кой потенциометър е за лява/дясно този под абс-а или този който е отдолу на робота ?
      Има но грешката казва друго, този който е отзад на робота, или както каза ти отдолу
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Има но грешката казва друго, този който е отзад на робота, или както каза ти отдолу
        Ще го сменя утре ,имам няколко резервни. Мерси за бързия отговор.

Comment

• Моля,ако някой може да ми съдейства и да ми даде актуален телефонен номер на Добри от Плевен. Благодаря предварително.

Comment

• И аз да бъда с нещо полезен в тази тема

http://selespeed.org/category/basic-selespeed-concepts/
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Здравейте колеги, тази сутрин стана лек проблем.
              Пристигнах си на работа и когато тръгнах да паркирам, колата не искаше да превключи на предавка различна от първа в това число и неутрална. Само веднъж я загасих след като паркирах и когато врътнах ключа за секунда врътна на N, запали и отново стана 1.
              Все още не съм ходил да проверя след известна почивка дали има промяна.
              Мнения, че няма излизане от паркинга ако си остане така ?
              Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
              Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

• Първоначално публикувано от TheBlueOne Покажи съобщение
                Здравейте колеги, тази сутрин стана лек проблем.
                Пристигнах си на работа и когато тръгнах да паркирам, колата не искаше да превключи на предавка различна от първа в това число и неутрална. Само веднъж я загасих след като паркирах и когато врътнах ключа за секунда врътна на N, запали и отново стана 1.
                Все още не съм ходил да проверя след известна почивка дали има промяна.
                Мнения, че няма излизане от паркинга ако си остане така ?
                Откачаш клемите на акумулатора, пушиш една цигара, закачаш отново акумулатора ... и се молиш - from expеrience
                Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
                Fiat Brava TD100

Comment

• За щастие като отидох след работа си проработи както трябва. По принцип ме слуша но от време на време става непослушна .
                  Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
                  Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

• Колеги имам един въпрос какви са съпките които трябва да се направят за да се запамети направената калибрация на Selespeed. Aз след калибрацията гася и чакам около 20 сек да изчезнат показанията от диспея на за скоростите. Има ли нещо друго специфично ?
                    Ползвам Fiat ECU Scan 2.6

Comment

• Здравейте колеги,
                      Проблема е следния- в низходящо превключване не иска да включи 3-та и се връща отново на 5-та.Искам да сляза от 4-та на 3-та,но тя включва 5-та. Днес цял ден ми мига 5-тата скорост. Колата е 147 2001 г. Моля за съвет!

Comment

• Здравейте колеги! Време е да изкарам от прахта тази хубава тема с моите въпроси.Надявам се да получа съвети и насоки от вас !
                        Проблема е следния: От скоро селесеспийда взе да се бъгва,не иска да включва никоя скорост,освен задна.Пробвах теста за проверка на сферата като на контакт включвам докато не се включи помпата и тя се включва на 2ра което по писането в темата е признак са сфера.Въпреки това почистих релетата и буксата на помпата със контактен спрей и долях малко масло,но проблема остана.Другото което забелязах е ,че маслото в селето е червено,а до колкото четох не трябва да е такова.Моля ви помагайте ,че в моя малък град (Смолян) няма майстор който да може да ми помогне...затова ще се наложи да се справям сам.
                        Благодаря ви предварително!!!
                        Алфа Ромео 147 2.0

Comment

• Първоначално публикувано от denis9109 Покажи съобщение
                          Здравейте колеги! Време е да изкарам от прахта тази хубава тема с моите въпроси.Надявам се да получа съвети и насоки от вас !
                          Проблема е следния: От скоро селесеспийда взе да се бъгва,не иска да включва никоя скорост,освен задна.Пробвах теста за проверка на сферата като на контакт включвам докато не се включи помпата и тя се включва на 2ра което по писането в темата е признак са сфера.Въпреки това почистих релетата и буксата на помпата със контактен спрей и долях малко масло,но проблема остана.Другото което забелязах е ,че маслото в селето е червено,а до колкото четох не трябва да е такова.Моля ви помагайте ,че в моя малък град (Смолян) няма майстор който да може да ми помогне...затова ще се наложи да се справям сам.
                          Благодаря ви предварително!!!
                          Така без диагностика,само Ванга може да ти помогне,но за съжаление нея я няма вече.Сериозно,трябва да се закачи колата на диагностика,така само по признаци не става.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Така е , затова днес я закачихме на компютър и не изписа никакви грешки на селето.... имаше записана някаква грешка на мотора за горивната смес,но на селето никаква.Майстора които прави диагностиката за пръв път вижда такава кутия... Единственото което направи за добро или лошо е ,че му зададе заводски настройки.
                            Сега мисля да си купя един кабел и да си сваля софтуер и без това ще трябва сам да се справям и с ремонта.
                            Ще очаквам съветите ви!
                            Поздрави!!!
                            Алфа Ромео 147 2.0

Comment

• Първоначално публикувано от denis9109 Покажи съобщение
                              Така е , затова днес я закачихме на компютър и не изписа никакви грешки на селето.... имаше записана някаква грешка на мотора за горивната смес,но на селето никаква.Майстора които прави диагностиката за пръв път вижда такава кутия... Единственото което направи за добро или лошо е ,че му зададе заводски настройки.
                              Сега мисля да си купя един кабел и да си сваля софтуер и без това ще трябва сам да се справям и с ремонта.
                              Ще очаквам съветите ви!
                              Поздрави!!!
                              Или е закачил грешния протокол,или те е пуснал по пързалката.На CFC 208 1-во поколение,какъвто е твоят, не може да му се връщат фабричните настройки,може само на по-новите роботи.
                              Last edited by Mury; d.m.y г., 13:17.

Comment

• заслужил си е парите така да се каже
                                Alfa 147 Selespeed---> красавица

Comment

Working...
                                X